#вашчай
Чорні чаї піддаються повному окисленню, через їхній мідний колір китайці називають настої "червоним чаєм"
Їх можна знайти здебільшого на півдні Китаю, в регіонах Юньнань, Аньхой (Uімень) і в провінції Фуцзянь (Чженхенхе)
Для виробництва червоних чаїв зазвичай збирають більш зріле листя, винятком є Дянь Хуни
Улун
Спосіб обробки цих чаїв з'явився приблизно три століття тому
Улуни частково окислюються, а потім їх інтенсивно згортають або скручують
У китайців і тайців вони бувають здебільшого двох типів: ті, що окислені на 10-30% і за своїм квітковим і солодкуватим ароматом нагадують зелені чаї, і ті, що окислені на 40-70%, що надає їм деревних, фруктових і навіть карамельних ноток
Назву "улун" - що в перекладі означає "чорний дракон" - дали чаю через чорних змій, які іноді обвивали гілки куща. Щоб дітям не було страшно, їм говорили, що це маленькі чорні дракони
Червоний чай "Золота брунька"
Неймовірний юньнанський Дянь Хун, елітний червоний чай із Піднебесної
Пряний аромат з солодовими нотками
Смак з відтінками какао, сухофруктів, меду, мигдалю та екзотичних квітів
Чай, який не залишить тебе байдужим та наповнить теплом холодним зимовим вечором
Ча Хуа" Шу Пуер Юньнань
У тягучому нафтовому настої деревно-горіхові, чорносливові та шоколадні ноти без гіркоти, залишає м'який солодкуватий післясмак
Чудово тонізує, позбавляє сонливості, покращує кровообіг мозку і працездатність
Допомагає зняти важкість у шлунку після щільного обіду
Зелений чай
Жителі Сходу віддають перевагу цьому сорту перед іншими
Виробляється він в основному в Китаї та Японії, де налічується понад 1500 його різновидів
Свіже листя піддається тепловій обробці з метою уникнення окислення, що підвищує вміст дубильних речовин і робить характер напою рослинним
Білі чаї виготовляють з дуже цінних урожаїв, що складаються тільки з бруньки
Вони зазнають мінімальної кількості маніпуляцій при обробці. Листя висушуються природним чином або з використанням вентиляторів, щоб дещо зменшити їхню вологість
Напій із них виходить неміцний, освіжаючий і з низьким вмістом кофеїну
Жовті чаї піддають легкому окисленню за допомогою пропарювання, накриваючи ще гаряче після теплової обробки листя вологим полотном
У результаті легке окислення ензимів надає листу жовтуватий відтінок, який передається і напою
Білий елітний чай Бай Му Дань Білий піон
Виготовлений із найніжніших верхніх пагонів із брунькою та двома молодими листками
Відрізняється делікатною обробкою з мінімальним впливом людини
Світлий і прозорий настій з соковитим ароматом і насиченим смаком. Пахне запашними травами та свіжістю
Да Хун Пао елітний, провінція Фуцзянь, весна 2022 року
Благородний представник виду улунів, неперевершуваний Да Хун Пао. Один з найвідоміших та найпопулярніших китайських чаїв. Смак вирізняється своєю ніжністю та оксамитністю з ароматом хлібної скоринки та сухофруктів. М'якість та ніжність напою вирізняє його посеред інших представників Да Хун Пао. А приємний післясмак довго йтиме шлейфом у вашій свідомості.
М'яко бадьорить, врівноважує думки, дарує відчуття легкості, ейфорії та натхнення.
Шу пуер "Рецепт 7562", пресований, 2019 рік
Чай у формі круглого плоского диска, виготовлений із сировини з великих чайних дерев. У смаку осіннє листя і деревні ноти, аромат глибокий, обволікальний та насичений. Відмінний повсякденний пуер, який вранці спонукає діяти, а протягом дня збалансує і приведе в тонус!
Елітний витриманий білий чай "Бай Му Дань"
Білий витриманий чай класу "Бай Му Дань" зроблений за технологією лао-ча, він відрізняється соковитою сировиною та мінімальною обробкою.
Дуже ароматний, має світлий настій, багатошаровий смак з нотками гірської свіжості та солодкуватий присмак приємно здивують тебе. Має витончений смак, але при цьому досить насичений, а також довгий приємний післясмак. Що важливо, заварюй його не дуже гарячою водою, щоб дати ефірним маслам розкритися.
Шу пуер «Сіху» 2013 рік
Китайський чай Шу Пуер Сіху 6666 являє собою пресований млинець, створений на основі чайного листя старих дерев із регіону Юньнань.
Врожай 2006 року. Економний — може бути заварений до чотирьох разів без втрати корисних властивостей і смакових якостей.
Чай має щільний, деревний і злегка солодкуватий смак. Смакові властивості можуть змінюватися залежно від кількості заварки в чайнику. Дуже темний напій із бордовим відтінком. Глибокий і насичений аромат.
Шу пуер 6666, як і будь-який інший китайський чай, має лікувальні властивості. Він неабияк покращує травлення. Сприяє виведенню з організму токсинів і шлаків, нормалізуючи обмін речовин, добре сприяє схудненню. Покращує роботу імунної системи. Надає яскравий тонізувальний ефект.
Червоний чай Лапсанг Сушонг Чжень Шань Сяо Чжун
Червоний чай Лапсанг Сушонг Чжень Шань Сяо Чжун є одним з найвідоміших сортів чаю з Південного Китаю. Відрізняється своєрідним смаком та ароматом.
При виготовленні Лапсанг Сушонга використовується перше підв'ялення при сонячному світлі. Потім чай скручується. Після скручування чай зсипається в кошики, де відбувається ферментація. Це робиться поруч із вогнем або над ним, щоб підвищити температуру чаю.
На смак дуже ніжний чай, відчуваються легкі хвойні нотки, приємно обволікає, помірно тонізує та зігріває.
Зелений чай "Срібні голки", врожай 2022 року
Срібні голки один із найсмачніших китайських зелених чаїв.
Обробляється традиційним ручним методом, який бере свій початок за часів династії Цин. Така обробка дозволяє листям зберігати початкову форму. Її порівнюють з птахом, який відкрив свій дзьоб побачивши прекрасних китайських орхідей.
Настій чаю має легкий жовтуватий відтінок, що нагадує колір слонової кістки. При куштуванні не відчувається гіркуватості, яка притаманна зеленим чаям. Натомість прослідковуються приємні хвойні нотки. Насолоджуючись цим чаєм ви однозначно залишитеся задоволені.
Червоний китайський чай Дянь Хун "Золотий равлик" вищої якості
Червоний чай з Юньнані. Юньнань славиться своїми пуерами і червоний чай там роблять не так давно, приблизно з 1950 року. При цьому вже є десятки різновидів червоного юньнанського чаю. Якщо бути чесним, більшість цих чаїв - як десертне вино: смачні, яскраві, солоденькі, зрозумілі. Відмінно підходять на кожен день та під будь-який випадок. З ними можна і тихо помедитувати, і гостей почастувати, і тортик запивати ними.
Перед нами сама класика юньнаньських червоних чаїв, із притаманними солодкими, яскравими нотами з невеликою терпкістю та легким присмаком в'яленого персика та білого винограду. А взагалі, це просто добрий чоловічий зимовий вечірній чай. Він солодкий, яскравий, але не грубий. Те, що потрібно, щоб увечері зігрітися.
Порційний пуер
Для ближчого знайомства з пуерами, переходь на сторінку з міні-точами.
Це чудова можливість, щоб відкрити для себе нові відтінки пуеру та зрозуміти, що підійде саме тобі.
Елітний Шу Пуер "Куньмінський", 2019 рік, пресований
Чудова та вигідна пропозиція, враховуючи його невелику ціну. Куньмінські пуери відомі в усьому світі, насамперед їх особливістю є хороша ферментація.
Напій виходить густим та міцним, володіє бадьорим смаком з деревними відтінками в післясмаку.
Шу пуер "Куньмінь", 2017 рік
Класичний Шу Пуер з мануфактур Куньміня. Хороша якість, сильне пресування.
Настій з бурштиновим відтінком і чистим деревним ароматом. Смак рубінового настою насичений і гармонійний, відчувається пряне дерево, горіх і медові нотки.
Залишається приємний маслянистий післясмак. Добре заварюється, вистачає на 3-4 проливи.
Шу Пуер "Бан Чжан Цзінь Я", 2014 рік
Неймовірний Шу Пуер для справжніх поціновувачів благородного смаку Пуера☕️
Шу Пуер високої якості. Смак насичений і збалансований. Він підлаштується під твій настрій, підбадьорить, наповнить енергією або навпаки, зніме втому і розслабить.
Шу Пуер із червоним чаєм "Гушу", 2021 рік
Чудовий витриманий Червоний чай Дянь Хун від наших юньнаньських друзів.
Сировиною для виробництва цього чаю слугує листя, зібране з чайних дерев, вік яких перевищує сотню років. Саме такі дерева китайці називають словом "Гушу".
Чай справив дуже сильне враження під час першого погляду, і воно помножилося багаторазово під час перших же проливів. Дуже насичений, ароматний і смачний. Витримує багато проливів і дарує аромат шоколаду, горіхів, деревини і ще багато чого, в кожному з них.
Класичний Шу Пуер "Золота брунька"
Чудовий Шу Пуер, дуже хороша ціна та якість.
Аромат - глибокий, насичений, розгортається в горіховій палітрі.
Смак - яскравий, із землистими нотками.
Настій - темний, густий, кольору чорної кави.