вхід в особистий кабінет

Реєстрація Відновлення паролю

Чи правильно ми заварюємо чорний листовий чай?

Отже, усі зібралися на чаювання? Тоді почнемо!

В якості заварювального слід використати великий чайник з кераміки (фарфору або фаянсу). Передусім, зігріємо заварювальний чайник. Цей етап часто пропускають, а даремно! Заварювання в непрогрітому чайнику проходить при зниженій температурі, що негативно позначається на смакових якостях напою. Не слід проводити заварювання в маленькому чайнику, а потім розбавляти напій водою. Наповнимо чайник окропом і, почекавши пару хвилин, випорожнимо. Повторно обполоснемо окропом чайник та приступимо до заварювання.

Існує багато способів заварювання чорного листового чаю, і способи ці, у загальних рисах, зводяться до виконання наступних рекомендацій :

- якість води має вирішальне значення нарівні з якістю самого листового чаю. Краще всього використати для заварки очищену м'яку воду. Це може бути і якісна бутильована вода, і вода, отримана за допомогою побутового фільтру;

- нагріваючи воду в чайнику (нержавіючому або емальованому), дочекайтеся моменту її закипання і відразу ж зніміть з вогню або відключіть нагрів;

- доки вода гріється, покладіть листочки чорного чаю в прогрітий заварювальний чайник (одну чайну ложку чаю на чашку окропу). Якщо напій здасться занадто концентрованим, наступного разу заварки можна покласти менше;

- додайте води, що скипіла, до заварки. Оптимальним для заварювання чорного чаю вважається окріп, захололий до 95 градусів;

- дайте чаю настоятися приблизно 5-7 хвилин в чайнику із закритою кришкою. Додатково чайник можна накрити рушником або серветкою. Поки чай настоюється, сервіруйте стіл. Тут згодиться і домашнє варення, і цукерки, і печиво. Багато хто любить чай із скибочкою лимона;

- ваш чай готовий, насолоджуйтеся його смаком і ароматом!

Коментарі
~ 18.12.2013 ~ Гість ~
Пойду пить чай...... :-)
~ 16.04.2014 ~ Гість ~
как по мне перезаваривается чай за 5-7 минут как тут написали. Для индийских ассамов это особенно заметно. 2-3 минуты достаточно

Щоб залишити коментар під своїм логіном, увійдіть або зареєструйтеся.

Вгору