вхід в особистий кабінет

Реєстрація Відновлення паролю

Арабіка чи Робуста?- Що ж вибрати...

Як тільки пройшли прожарку, усі кавові зерна виглядають майже однаково. Але чи знаєте ви, що є насправді десятки різних сортів кави в зернах? Коли справа доходить до вашої щоденної чашки, хоча, насправді є тільки два питання: арабіка або робуста. Це два основних види кави які вирощуються для пиття.

У чому різниця між ними? Це важливо і корисно, щоб зрозуміти як правильно вибрати каву.


Два види відрізняються за смаком, умовою вирощування, ціною. Арабіка як правило, має більш солодкий, м'який смак з відтінком цукру, фруктів і ягід. Їх кислотність вище, з цим винним присмаком який характеризує каву з відмінною кислотністю.


Робуста, однак, має більш сильний, жорсткий смак, із зерновим обертоном або арахісовим післясмаком. Вона містить в два рази більше кофеїну ніж арабіка і вона, як правило, вважається більш низької якості в порівнянні з арабікою. Існують види робусти які відрізняються високою якістю і цінуються особливо високо для еспресо де потрібен їхній сильний аромат. Сортам робусти легше рости, вони менш вразливі до шкідників і погодних умов. Вони плодоносять набагато швидше, ніж Арабіка, якій потрібно кілька років, щоб прийти до зрілості, або вони дають більше врожаю на дереві.


Робуста вирощується виключно в східній півкулі, в першу чергу в Африці та Індонезії. Арабіка вирощується також в Африці та Папуа-Новій Гвінеї, але вона росте домінантно і переважно в Латинській Америці. Колумбія виробляє тільки Арабіку. У деяких країнах, як Бразилія та Індія виробляють і Робусту і Арабіку. Арабіка набагато дорожче тому в більшості супермаркетів ми можемо купити каву тільки робусту, так дійсно в деяких все ж є кава з написом Арабіка але це не означає що вона дійсно високої якості. Радимо купувати тільки в перевірених місцях каву яка щодня, щоранку буде радувати Вас своїм ароматом та стане частиною вашого життя так як від неї залежить ваш настрій на цілий день. Будемо раді якщо ви поділитеся своїм досвідом як відрізнити робусту від арабіки або просто що Вам більше підходить.

Коментарі
До цієї статті ще немає коментарів. Ви можете бути першим!

Щоб залишити коментар під своїм логіном, увійдіть або зареєструйтеся.

Вгору