вхід в особистий кабінет

Реєстрація Відновлення паролю

Користь зеленого чаю

Те, що цей напій корисний, стверджують навіть смішні інтернет-меми. Але чим саме він важливий для нашого організму? Що дасть нам щоденне заварювання та споживання цього терпкого дару Сходу?

Якщо науковець покладе під скельце мікроскопа два майже ідентичні чайні листочки, зірвані з одного куща, тільки оброблені по-різному (так, що один можна назвати чорним, а другий – зеленим чаєм), він буде дуже здивованим. Обробка цих продуктів, навіть вирощених в однакових умовах, робить їх хімічний склад зовсім різним. Причому такий аналіз повністю свідчитиме на користь зеленого чаю.

Заваріть собі чашку улюбленого напою. Він видається майже прозорим (залежно від сорту, такий чай буває як насичено-медового, так і ледь зеленуватого відтінку). А між тим, у кожному ковтку міститься величезна кількість макро- та мікроелементів, і навіть вітамінів. «Найкрутішими» тут вважаються танін та кахетини. Вони в найбільшій мірі відповідають за корисні властивості зеленого чаю. Крім того, у кожному листочку вчені знайшли мікроелементи, про присутність яких ви навіть не здогадувалися (залізо, калій, кальцій, фтор, марганець, йод та білки). І, хоч сухий чай – це далеко не свіжі овочі та фрукти, є в ньому і вітаміни: С, В, А, Е та К. В цілому ж, у щойно приготованій вами чашці міститься близько сотні важливих для нашого організму речовин.

На що вони здатні, потрапивши до нашого тіла? Без зайвого пафосу можна сказати – на справжні дива. Зелений чай допомагає нам боротися з мікробами та вірусами, а також посилювати імунітет. Він зупиняє розвиток ракових клітин, а також може слугувати чудесним профілактичним засобом цього тяжкого захворювання. Він чудово тонізує, так що допоможе вам прокинутися вранці без вашої звичної кави. А як його люблять наші зуби! Завдяки високому вмісту фтору він бореться з карієсом (з цієї причини стоматологи навіть радять не викидати заварку, а чистити нею зуби).

Користь і шкода зеленого чаю – це питання цікавить багатьох чаєманів. Чи не шкідливо щодня випивати кілька чашок такого напою? Лікарі стверджують: шкідливо, якщо ви гіпотонік, а також страждаєте на подагру чи язву шлунку. І звичайно, ніхто не відміняв принципу «що занадто – то не здраво»: пийте не по 10 чашок, а тільки по одній чи дві, і з кожної чашки отримаєте не шкоду, а здорове тіло – і здоровий, бадьорий дух!

Коментарі
~ 19.01.2023 ~ mate15 ~
Чудовий напій!

Щоб залишити коментар під своїм логіном, увійдіть або зареєструйтеся.

Вгору